Završen Sajam lova i ribolova u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Sedmi međunarodni Sajam lova, ribolova, lovnog turizma i nautike u Kragujevcu završen je posle četiri dana. Oko 40 izlagača i par hiljada posetilaca, zadovoljni su sklopljenim poslovima.

Na sajmu se moglo videti oružje svih kalibara, optički i noćni nišani, čamci, oprema, odeća i obuća, sečiva svih vrsta, kao i svi ostali lovački i ribolovački rekviziti.

Lovački savez Centralne Srbije izložio je prepariranu divljač, kože i rogove tri jelena, pet vukova, 32 srndaća, jednog divljeg vepra i ocenio ih u skladu sa međunarodnim pravilima.

Svoj rad na njihovom štandu prikazao je Preparator Nebojša Stojanović iz Novog Sada. Na tribini održanoj u četvrtak, 28.maja razmatran je i nov zakon o oružju i municiji, a u petak, 29.maja održan je i seminar o modelima saradnje korisnika lovišta i lokalnog stanovništva. U subotu je na strelištu "Vinjište" održano takmičenje u disciplini "Leteća meta – tarap", poznatije kao gađanje glinenih golubova. Na takmičenju je pobedio Kragujevčanin Ljubiša Stepanović iz Lovačkog udruženja "Šumadija", drugi je bio Marko Sokić iz LU "Čačak", a treći Miodrag Pančić iz Velike Plane.

Ispred Šumadija sajma, deset ekipa se takmičilo u kuvanju lovačkog gulaša. Pobedila je ekipa LU "Vlada Milošević" iz Knića, druga je bila ekipa LU "Šumadija" iz Kragujevca, a treća ekipa LU iz Kraljeva.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu