KG: Humanitarna akcija studenata za pomoć Đorđu da vrati decu - iKragujevac


Vesti

Juče je počela humanitarna akcija Studentskog parlamenta Pravnog fakulteta u Kragujevcu, za prikupljanje pomoći Đorđu Joksimoviću, kome je Centar za socijalni rad oduzeo troje dece.

Akcija će trajati do petka, a na Pravnom fakultetu prikupljaće se materijalne stvari i novac. Takođe je u planu i organizacija radne akcije u koju će se uključiti studenti na dobrovoljnoj bazi. Studenti prava smatraju da siromaštvo ne bi smelo da bude razlog za uskraćivanje roditeljske ljubavi.

Pomoć je takođe organizovana i od korisnika društvenih mreža iz Kragujevca i drugih gradova Srbije, čak i inostranstva, a Đorđu su ponuđeni i razni poslovi.

Kragujevčaninu Đorđu Joksimoviću (44) Centar za socijalni rad oduzeo je troje dece nakon što je njegova supruga, iznurena siromaštvom i slomljene psihe, doživela nervni slom.

Ona je uzela za ruke njihovo troje dece, odvela ih pred kapiju firme u kojoj je Đorđe proveo 22 godine i zapretila da će deci učiniti neko zlo ako joj muža ne vrate na posao.

Obećano mu je da će mu se deca vratiti za 15 dana, ako im opremi i okreči sobu i uvede vodu. Nadničio je danju i noću i učinio kako mu je rečeno. Nakon dve nedelje, deca nisu vraćena. Đorđe je u Centru za socijalni rad štrajkovao glađu, ali je prijavljen policiji.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu