Oživela Kancelarija za mlade u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Prostor posvećen mladima, u ulici Save ovačevića broj 5, gde se nalazi Kancelarija za mlade, ponovo je oživeo.

 Tim povodom pomoćnik gradonačelnika za informisanje i unapređenje položaja mladih Obrad Turković, najavio je niz aktivnosti kao i otvaranje još jednog prostora u gradu za mlade, u Velikom Parku, koji će biti aktuealan posebno u letnjim mesecima.

“Naša ideja je da maksimalno iskoristimo Kancelariju za mlade za sve aktivnosti koje mogu da upotpune njihovo vreme, kako po pitanju edukacije, tako i po pitanju kvalitetno organizovanog sloodnog vremena. U tom cilju, tokom letnjih dana, nadam se već krajem juna, najkasnije početkom jula, da ćemo realizovati i projekat „Letnje scene“ na otvorenom prostoru u Velikom Parku, prostoru koji će biti namenjen mladima u svim segmentima, muzičkom, scenskom, likovnom,“ istakao je Obrad Turković.

„Kancelarija za mlade aktivno je počela sa radom pre nepunih mesec dana. Ona je posebno važan segment lokalne samouprave jer predstavlja lokalni servis mladih, sa ciljem da se podstiče aktivizam i volonterizam, kao i da prepozna potrebe i inicira nove ideje mladih,“ rekla je rukovodilac Kancelarije za mlade Nataša Jovanović.

Povodom ponovnog aktiviranja Kancelarije za mlade, tom prilikom, u organizaciji Forum teatra učenika Politehničke škole, izvedena je petnaestominutna predstava na temu prevencije vršnjačkog nasilja.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu