U Zastavi IT turs pokrenut stečaj - iKragujevac


Vesti

Na predlog Agencije za privatizaciju, Privredni sud u Kragujevcu otvorio je juče stečajni postupak u preduzeću "Zastava IT turs". Za stečajnog upravnika preduzeća određena je Agencija za privatizaciju, koja je stečajni postupak u Zastavi It turs inicirala zbog trajne nesposobnosti plaćanje te kragujevačke firme.

Poverioci "Zastave IT tursa" pozvani su da prijave svoja potraživanja u narednih 60 dana, a najkasnije u periodu od 120 dana. Prvo poverilačko ročište u ovdašnjem Privrednom sudu zakazano je za 29. jun , dok će ispitno ročište biti održano 23. septembra ove godine,

"Zastava IT turs" je društveno preduzeće za ishranu, trgovinu, turizam, ugostiteljstvo i rent-a-car, koje je do restrukturiranja Zastave, u leto 2001., poslovalo u okviru Grupe Zastava. U minulih 15 godina koliko funkcioniše kao samostalna firma, Zastava IT turs tavori na ivici kolapsa, odnosno više postoji na papiru no u stvarnosti.

U prospektu Agencije za privatizaciju navodi se da preduzeće ima 8 zaposlenih, te da od imovine poseduje Samačku zgradu, u kragujevačkom naselju Bubanj, nad kojom je Poreska uprava upisala hipoteku 28. novembra 2013., i Turističku agenciju u centru grada.

"Zastava IT turs" uglavnom duguje javnim preduzećima, Fondu za razvoj, Fondu PIO, ali i zaposlenima za neisplaćene zarade i ostale obaveze iz radnog odnosa.

danas.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu