KRAGUJEVAC: Medicinska škola pobednik takmičenja iz prve pomoći - iKragujevac


Vesti

Đaci iz 14 medicinskih škola iz Srbije, ovog vikenda u Kragujevcu nadmetali su se u veštinama pružanja prve pomoći i realističkom prikazu povreda i stanja. Nakon svečane ceremonije otvaranja takmičenja, učesnci su imali test znanja a zatim praktični deo takmičenja. Ekipa medicinske škole “Sestre Ninković“ koja je organizator ovog nadmetanja odnela je i pobedu.

Medicinska škola sa domom za učenike Sestre Ninković domaćin je i pobednik ovogodišnjeg republičkog takmičenja koje je nacionalnog karaktera i od velike je važnosti tako da je i odgovornost organizatora bila veća.

Za organizaciju ovog takmičenja bila nama je potrebna velika finansijska i tehnička podrška. Velika angažovanost je bila svih zaposlenih kao i učenika ali i organizacije Crvenog krsta, zaposlenih i volontera. Manifestacija je bila na ivici gašenja ali smo uz podršku Školske uprave, grada Kragujevca, Saveza medicinskih škola i Crvenog krsta uspeli da je održimo – izjavila je slavica Janković, direktorka Medicinske škole.

Republičko takmičenje održava se 18. put i okupilo je 14 ekipa medicinskih škola iz Beograda, Zemuna, Kraljeva, Valjeva, Kikinde, Prokuplja, Šapca, Požarevca, Užica i oko 250 učesnika uključujući domaće predstavnike.

Organizacioni odbor takmičenja činili su Veljko Stojanović, predsednik Udruženja medicinskih škola Republike Srbije, Gordana Damnjanović, Član Gradskog veća, Boris Kovačević, član Gradskog veća, Radojko Damjanović, načelnik Školske uprave, Nevenka Bogdanović, Sekretar Crvenog krsta Kragujevac i Slavica Janković, direktorka škole “Sestre Ninković“. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu