BRAVO: Mladi kragujevački kulinari uspešni na takmičenju u Bugarskoj! FOTO - iKragujevac


Vesti

Kragujevačka Horeca asocijacija je učestvovala na ovogodišnjem prvom Balkanskom kulinarskom takmičenju koji je održan u Sunčevom bregu u Bugarskoj.

Tim iz Kragujevca i predstavnici Srbije u ovogodišnjem takmičenju su činili: menadžer tima i potpredsednik asocijacije Vujadin Vujadinović, profesor Vladimir Arsenijević (TUŠ Toza Dragović) , Stefan Nikolić (učenik turističko - ugostiteljske škole Toza Dragović) i Marko Lazić. 

Mladi kragujevački kulinari su se borili rame uz rame sa najboljim i iskusnim timovima Rumunije, Slovačke, Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i Grčke, i osvojili su četvrto mesto na ovom prestižnom takmičenju. Priznati svetski kulinarski stručnjaci su bili sudije na ovom festivalu, a vo je prvi put da je Kragujevac imao sudiju na jednom velikom medjunarodnom kulinarskom dešavanju.

Menadžer tima Vujadin Vujadinović, inače osnivač KGastro festivala - jedno od najznačajnijih takmičenja za mlade kuvare u Srbiji , kazao je da je ovo ogroman uspeh za naše mlade kulinare jer su se takmičili sa najboljim šefovima balkanskih država i ostvarili veliki uspeh.

‘’ Naši mladi kulinari su se predstavili svetskoj kulinarskoj sceni i pokazali da Kragujevac ima veliki profesionalni potencijal i sjajnu gastronomsku budućnost. Znate, naši juniori Horeca ascijacije su veoma mladi i čak imaju manje godina od godina iskustva pojedinih šefova sa kojima su se takmičili, ali znanje koje su pokazali je oduševilo sve prisutne i verujem da ćemo već sledeće godine doneti medalju u Kragujevac. Trenutno imamo odličnu saradnju sa ostalim gastronomskim udruženjima Srbije, a kragujevacki kulinari će imati priliku da uče od najboljih i predstave Kragujevac i Srbiju u najboljem svetlu na svim domaćim i medjunarodnim takmičenjima. Ovo je veliki uspeh za kragujevačku gastronomiju, a koristim priliku da najavim da ćemo uskoro održati takmičenje najboljih kragujevačkih kulinara koji će biti izabrani u tim koji će predstavljati Kragujevac na svim domaćim i medjunarodnim takmičenjima.’’

Profesor gastronomije Vladimir Arsenijević koji je bio jedan od medjunarodnih sudija na ovom takmičenju je rekao da mu je ukazana velika cast i poverenje time što je bio sudija I dodao da je Kragujevac definitivno upisan u gastronomsku mapu Evrope i da ćemo i dalje nastaviti da razvijamo gastronomiju u Kragujevcu, kao i da moramo učiniti sve da Kragujevac dobije zasluženo mesto na kulinarskoj sceni Srbije i Evrope.

Mladi juniori HoReCa asocijacije su izjavili da su počastvovani što su predstavljali Kragujevac i Srbiju u Bugarskoj i ujedno zadovoljni ostvarenim rezultatima -„Prezadovoljni smo ostvarenim uspehom. Osećamo jaku motivaciju da i dalje napredujemo i da se predstavimo u najboljem svetlu“.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu