PRIJAVE U TOKU: ''Dani otvorenih dvorišta'' u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Gradska turistička organizacija Kragujevac pozvala je, devetu godinu zaredom, sve domaćine da se i ove godine prijave i učestvuju na konkursu za najlepše dvorište.

Sva seoska domaćinstva, za ovu manifestaciju, mogu da se prijave direkciji Turističke organizacije ili putem brojeva telefona:

034/334-883 

034/332-172 

Zbog razlika u načinu uređenja dvorišta, takmičenje i naravno zanimljive i korisne nadrade dodeljuju se u četiri kategorije:

1. Najlepše park-dvorište

2. Najlepše etno-dvorište

3.Najlepše dvorište

4. Najlepši detalj

Ove kategorije nastale su zbog neuporedivosti dvorišta, koja su moderno uređena, često ukrašena fontanama, stazama i zelenilom parkovskog tipa i starinski uređenih okućnica, sa autohtonim vrstama cvetnica i često ukrašena starinskim predmetima iz kuća i okućnica, koji se više ne koriste, ali uz malo mašte, postaju sjajne podloge za gajenje cveća. Tu ima i starih zaprežnih vozila, burića, kolskih točkova, kao i posuda svih vrsta i od svakakvog materijala.

Manifestacija „Dani otvorenih dvorišta“, poprimila je regionalni karakter, pa se u izboru za najlepša dvorišta Šumadije našlo preko 200 domaćinstva sa seoskih područja osam gradova i opština, Aranđelovca, Batočine, Despotovca, Knića, Lapova, Rekovca, Topole i, naravno, Kragujevca.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu