Kragujevac: Potpisan Aneks ugovora o izgradnji Reciklažnog centra - iKragujevac


Vesti

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović i Radoslav Matić, direktor JKP Čistoća Kragujevac, potpisali su danas Aneks ugovora o izgradnji i opremanju Reciklažnog centra grada Kragujevca u vrednosti od 45 miliona dinara.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić ocenio je da je izgradnja Reciklažnog centra prvi korak uvođenja sistema upravljanja otpadom i da je u planu izgradnja dva do tri takva centra na teritoriji grada koji bi rešili pitanja prikupljanja, selekcije i deponovanja otpada.

"Ovo je pilot projekat za čiju realizaciju smo dobili sredstva od resornog ministarstva, od izrade projekta do stavljanja u upotrebu samog centra, tako da grad Kragujevac nema nikakva ulaganja osim što će se Reciklažni centar graditi na zemljištu koje je u vlasništvu JKP Čistoća. Izgradnja Reciklažnog centra će biti deo velikog sistema kojim će biti regulisano upravljanje otpadom u gradu Kragujevcu a samo jedan šraf u čitavom tom uređenju", rekao je gradonačelnik Radomir Nikolić.

Aneks sporazuma za izgradnju reciklažnog centra koji je danas potpisan podrazumeva finansijsku podršku Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine za kompletnu izradu projekta, pripremne radove, izgradnju samog objekta i opremanje reciklažnog centra.

"U pitanju je 45 miliona dinara od kojih će 2 950 000 dinara biti izdvojeno na izradu tehničke dokumentacije što je velika stvar kada je u pitanju sistem upravljanja otpadom u gradu Kragujevcu i mislim da će biti od velike pomoći da stručne službe, da na pravi način reše pitanje komunalnog otpada u gradu Kragujevcu, a Ministarsvo je spremno da pruži podršku za sva pitanja i svaku vrstu pomoći", istakla je Stana Božović, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Prema rečima Radoslava Matića, direktora Javno komunalnog preduzeća Čistoća, Reciklažni centar će biti izgrađen na zemljištu koje je u vlasništvu ovog preduzeća u Industrijskoj zoni a projekat je već urađen.

"Lokacija izgradnje Reciklžanog centra je u Industrijskoj zoni, neke aktivnosti koje se tiču izgradnje su već u toku, projekat je završen, prikupljena je potrebna projektna dokumentacija i očekujemo izdavanje građevinske dozvole kada počinjemo sa daljim aktivnostima", rekao je Matić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu