Univerzitet u Kragujevcu obeležava 39 godina od osnivanja - iKragujevac


Vesti

Univerzitet u Kragujevcu obeležava 39 godina od osnivanja. U parku Rektorata danas je promovisano 93 doktora nauka, koji su do 31.marta ove godine odbranili doktorsku disertaciju. 

Najviše njih, 32 akademsko zvanje dobiće na na Fakultetu medicinskih nauka, po 10 na Prirodno matematičkom, Fakultetu inženjerskih nauka i Pravnom, po osam na Ekonomskom i Filološko umetničkom fakultetu, tri na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku i dva na Fakultetu za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu.

Danas Univerzitet u svom sastavu ima 12 fakulteta koji su smešteni u 6 gradova Centralne Srbije. U sastavu Univerziteta u Kragujevcu su: Agronomski fakultet u Čačku, Ekonomski fakultet u Kragujevcu, Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu, Fakultet za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu, Fakultet medicinskih nauka u Kragujevcu, Pravni fakultet u Kragujevcu, Prirodno-matematički fakultet u Kragujevcu, Fakultet tehničkih nauka u Čačku, Fakultet pedagoških nauka u Jagodini, Učiteljski fakultet u Užicu, Filološko-umetnički fakultet u Kragujevcu i Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu