Delegacija grada Kragujevca posetila Pulu - iKragujevac


Vesti

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja u saradnji sa Istarskom razvojnom agencijom, u okviru Projekta NEXT, u Puli je organizovala bilateralne susrete predstavnika Grada Kragujevca i Grada Pule.Saradnja je uspostavljena partnerstvima na zajedničkim EU projektima, a susreti su učesnicima omogućili sagledavanje ciljeva projekta i rezultata na teritorijama koje su uključene, kao i mogućnosti koje nudi IPA Jadranski program.

Delegaciju Grada Kragujevca činili su Radomir Nikolić gradonačelnik Kragujevca, Igor Mitrović član Gradskog veća za finansije i imovinu, Vladimir Maksimović član Gradskog veća za zaštitu životne sredine, ravnomerni i održivi razvoj, Damjan Srejić, Načelnik Šumadijskog upravnog okruga, Nenad Popović, Direktor REDASP, Milica Čukarić, savetnik u odeljenju za razvoj MSPP sektora u REDASP i Marijana Božić, Savetnik za razvoj ljudskih resursa u REDASP.

Pored prijema kod Gradonačelnika Pule Borisa Miletića, kome je prisustvovao i Istarski župan Valter Flego, poseta je uključila i obilazak Županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun, obilazak Centara za istraživanje materijala Istarske županije METRIS i Tehnološkog inkubatora, kao i posetu Fakultetu ekonomije i turizma ''Dr Mijo Mirković''.


Bilateralni susreti pružili su mogućnost razmatranja institucionalnih i ekonomskih potencijala i povezivanja na kulturnom i privrednom nivou. Takođe, na sastancima su razmatrani mehanizmi za podršku i dalji razvoj, kao i transfer značajnih iskustava u oblasti tehnologija i inovacija, stimulisanjem potencijalnih učesnika i poboljšanjem uslova za otvaranje novih partnerstava za buduće razvojne programe.
S obzirom na to da je ovo bio drugi susret gradonačelnika Kragujevca i Pule, jasni su potencijali za uspostavljanjem stabilnih diplomatskih odnosa i dugoročne privredne saradnje dva grada.
 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu