KG: Predstavljeni programi kreditiranja u Regionalnoj privrednoj komori - iKragujevac


Vesti

Danas je u Regionalnoj privrednoj komori predstavljen program kreditiranja pod povoljnim uslovima preduzetnicima, predstavnicima komunalnih preduzeća i lokalnih samouprava iz Šumadije i Pomoravlja, a sastanku je prisustvovao i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Preko devet poslovnih banaka u Srbiji plasira se treća tranša kreditnih sredstava italijanske Vlade za pomoć malim i srednjim preduzećima i javno komunalnom sektoru.

Italijanski krediti za pomoć malim i srednjim preduzećima i podršku lokalnom razvoju kroz javna i komunalna preduzeća odobravaju se uz kamatu od 4,35%, sa grejs periodom od 2 godine i rokom otplate od osam godina.

Direktor regionalne agencije za razvoj Šumadije i pomoravlja Nenad Popović rekao je da ovakav vid kreditiranja predstavlja pomoć malim i srednji preduzećima, pojedincima i firmama, ali i javno komunalnim preduzećima.

Ovi krediti su povoljni za poljoprivedu, građevinarstvo, industriju, a javno komunalni sektor može da ih koristi za izgradnju puteva, kanalizacione mreže, upravljanje otpadom, javnu rasvetu, gradski prevoz.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu