Uzajamna kvota za izvoz Fiat-a iz Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Rusija bi mogla da podrži zahtev Srbije da joj se omogući ograničeni bescarinski uvoz putničkih vozila marke "Fiat", ali u okviru uzajamne kvote, rekla je pomoćnica ruskog ministra za ekonomski razvoj Jelena Laškina.

"Uzimajući u obzir obraćanje Srbije da joj se u okviru važećeg režima slobodne trgovine omogući ograničeni bescarinski uvoz putničkih vozila marke "Fiat" srpske proizvodnje u Rusku Federaciju, odgovarajući ruski resori smatraju da je moguće podržati zahtev u okviru uzajamne kvote", navela je Jelena Laškina u pisanoj izjavi za sajt Sputnjik Srbija.

Laškina je dodala i da realizacija zahteva Srbije traži dodatnu razradu sa državama-članicama Evroazijskog saveza, podsećajući da je to pitanje izneto na razmatranje Evroazijskoj ekonomskoj komisiji.

Obzirom na to da je u pitanju izvoz u okviru uzajamne kvote, najavljeno je da će ruska vozila na našem tržištu biti jeftinija 15% i očekuje se da mogu da budu ozbiljni konkurenti u klasi do 10.000 EUR.

Da bi se ovaj posao razmene automobila između nas i Rusije odvijao bez zastoja, ostaje proces usaglašavanja sa standardima za oba tržišta, što znači da se takva vozila ne mogu skinuti sa lagera, već se moraju naknadno po specifikacijama napraviti tako da obe strane imaju puno posla.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu