Obeležen Međunarodni dan porodice - iKragujevac


Vesti

Savetovalište za brak i porodicu Centra za socijalni rad ''Solidarnost'' uz podršku grada Kragujevca peti put obeležava 15.maj-Međunarodni dan porodice koji je kao takav ustanovljen 1993.godine.

Tim povodom danas su u Svečanom salonu zgrade Grada uručene nagrade najboljim učesnicima literarnog i likovnog konkursa koji je raspisan na temu porodice a na koji se prijavilo 166 učenika obe predškolske ustanove i kragujevačkih osnovnih škola.

Fotoaparatima, knjigama i slatkišima nagrađeni su najbolji-ukupno po 5 u svakoj kategoriji-predškolci, osnovci za literane i osnovci za likovne nagrade.

Grad pruža punu podršku svim onim ustanovama koje sa svoje strane čine jako puno u oblasti zaštite porodice i to onih najosteljivijih'', istakla je član Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu politiku dr Gordana Damnjanović.

Ova aktivnost traje i sve više dobija karakter tradicionalne što smo i želeli na početku i svake godine dobijamo nove saradnike-to nam je i bio cilj, rekla je Gordana Petronijević z Savetovališta za brak i porodicu Centra za socijalni rad ''Solidarnost''. Imamo istu misiju-da promovišemo značaj porodice i porodičnih vrednosti. Hvala svima koji su se uključili a pre svega deci koja su učestvovala na konkursu jer njihovi prikazi porodca su najtopliji i najiskreniji – rekla je Petronijević.

Prema rečima direktorke Gradske turističke organizacije Snežane Milisavljević porodica je ono najvžanije što treba čuvati.

''Mi ćemo se truditi da i narednih godina negujemo tradicionalne porodične vrednosti ali i dečije stvaralaštvo što smo radili i do sada. Trudili smo da na najbolji mogući način promovišemo sve ono što je najlepše u našem gradu'', rekla je Snežana Milisavljević najavljujući jednodnevni izlet za sve nagrađene učenike koji će biti organizovan u nedelju 17.maja. Mališani će obići domaćinstvo Dragana Cvetkovića ''Janin gaj'' u Petrovcu a polazak je u 12 sati ispred zgrade Grada.

izvor/foto: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu