Fiat do daljnjeg ne ide u Rusiju - iKragujevac


Vesti

Razgovor o izvozu Fiatovih automobila iz Srbije u Rusiju je odložen, a da li će se i kako proširiti lista za bescarinski promet još nije utvrđeno.

Dolazak ruskog ministra energetike Aleksandra Novaka, koji je trebalo da poseti Beograd početkom ovog meseca, odložen je do daljnjeg, a novi termin posete trebalo bi da odredi Novak, kazao je za Blic ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

O spisku robe za bescarinski promet još nije raspravljao Savet evroazijske ekonomske komisije, pa se još uvek ne zna da li će se na njoj naći kragujevački "fiat".

Srbija je u više navrata pokušavala da obezbedi bescarinski plasman automobila iz Fiatove fabrike u Kragujevcu na rusko tržište u okviru Sporazuma o slobodnoj trgovini, a očekivalo se da će sredinom aprila biti doneta odluka o kvoti.

Tokom pregovora 2013. godine bilo je reči o 10.000 automobila. Predsednik Rusije Vladimir Putin je u oktobru 2014, nakon posete Srbiji, kazao da je moguć dogovor o nekim kvotama za izvoz automobila iz Srbije u Rusiju. 

beta.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu