Svečanom akademijom obeležen Međunarodni dan medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara - iKragujevac


Vesti

Udruženje zdravstvenih radnika Kragujevca obeležilo je Međunarodni dan medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara – 12. Maj, Svečanom akademijom u sali Skupštine grada.

Najzaslužnijim članovima udruženja dodeljene su zahvalnice i srebrni znaci. 12. maj se obeležava kao Dan medicinkih sestara, u znak sećanja na rođenje Florens Najtingel, prve medicinske sestre.

Udruženje zdravstvenih radnika Kragujevca broji oko 2000 članova sa teritorije celog šumadijskog okruga. Na današnjoj Svečanoj akademiji dodeljena su četiri srebrna znaka članovima udruženja, kao i zahvalnice svim zdravstvenim ustanovama sa kojima udruženje sarađuje. Zlatni znak se dodeljuje na nivou Nacionalne asocijacije i biće dodeljen na centralnoj akademiji, 11. maja u Požerevcu, dok Udruženje dodeljuje priznanje srebrni znak na osnovu utvrđenih kriterijuma kao što su broj objavljenih stručnih saopštenja na kongresima zdravstvenih radnika i dr.

Udruženje zdravstvenih radnika Kragujevca je dobrovoljno profesionalno udruženje koje okuplja zdravstvene radnike i saradnike sa teritorije celog šumadijskog okruga. Bavimo se kontinuiranom edukacijom i svojim članovima obezbeđujemo maksimalan broj bodova koji su potrebni za obnavljanje licence. Znači, svaki naš član dobija 24 boda za obnavljanje licence, a edukacije za članstvo su besplatne – kaže Slađana Petrović, predsednica Udruženja.

Svečanoj akademiji u sali Skupštine grada prisustvovao je predsednik Nacionalne asocijacije udruženja zdravstvenih radnika Srbije, Nebojša Vacić kao i predstavnici udruženja iz Zrenjanina, Vršca, Subotice, Leskovca, Vrnjačke banje, braničevskog i zlatiborskog okruga, kao i direktori zdravstvenih ustanova iz Kragujevca i šumadijskog okruga.

izvor/foto: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu