Povređeni iz Vinograda kritično, meštani u strahu zbog granata - iKragujevac


Vesti

Stanovnici kragujevačkog naselja Vinogradi su strahu posle ekspozije granate koja je teško povredila nihovog komšiju, a neretko se susreću sa zaostalim granatama u njivama.

Dok je palio rastinje u njivi Milo Sebek je doživeo nezgodu, vatra je zahvatila protivavionsku granatu zbog čije se eksplozije Milo trenutno bori za život.

"Jetra mu je oštećena, on je na aparatima i dalje. I pluća su oštećena. Bitno je da opet ne dođe do krvarenja jetre jer je cela bila raznesena. Bila je otvorena kao knjiga, tako su nam doktori rekli", naveli su Suzana i Ivan, supruga i sin ranjenog Kragujevčanina.

Meštani Vinograda i dan danas obrađujući njive nalaze granate iz Drugog svetskog rata. Da bi ih sklonili sa svojih, stavljaju ih u tuđe njive i tako prave nemerljivu štetu drugima, objašnjavaju meštani. A jedan od njih, Vlastimir Ristić, navodi da mu je jedna kuća srušena od posledica eksplozije bombe.

Za vreme Drugog svetskog rata, na mestu nezgode je bilo strelište, što je razlog čestog nalaženja granata.

Iz policije i Sektora za vanredne situacije su rekli da je eksploziju granate izazavala vatra, i da su njeni ostaci otklonjeni. A ekipa Sektora za vanredne situacije je utvrdila da na potezu gde se dogodila nezgoda nema više neeksplodiranih ubojnih sredstava.

Izvor:B92

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu