Kragujevac: Ministri doneli pomoć zavodu "Male pčelice" - iKragujevac


Vesti

U poseti Zavodu za smeštaj odraslih "Male pčelice" danas su bili ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin i ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković, koji su tom prilikom ovoj ustanovi uručili mineralno đubrivo i hranu za živinu.

Ministarstvo poljoprivrede ovog proleća se uključilo u akciju pomoći ustanovama socijalne zaštite koju je povelo Ministarstvo rada.

"Naš zajednički cilj je da ove ustanove pomognemo i podstaknemo da poljoprivredne površine kojima raspolažu obrade i zaseju. Obezbedili smo oko 400 setvenih jedinica kukuruza i oko 300 kilograma semena soje za ustanove socijalne zaštite. Semenski materijal je već raspodeljen i zasejan. Uz proizvodnju hrane za potrebe korisnika, dobrobit je i što je Zavod na ovaj način obezbedio jednu vrstu terapije za korisnike koji rade na ekonomiji Zavoda", rekla je ministarka Bogosavljević Bošković.

"Današnja poseta "Malim pčelicama" je način da pokažemo i drugim ministarstvima i celoj javnosti da korisnici ustanova socijalne zaštite mogu da budu produktivni, uspešni i samodovoljni", izjavio je ministar Vulin.

Zavod "Male pčelice" godišnje proizvede 120 tona mesa koje se koristi za ishranu 891 korisnika.

Izvor/Foto: Blic

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu