Prva Kragujevačka biciklijada okupila bicikliste iz Čačka i Požarevca - iKragujevac


Vesti

U Kragujevcu je održana prva Kragujevačka biciklijada u kojoj su pored ljubitelja bicikala iz našeg grada učestvovali iz biciklisti iz Čačka i Požarevca.

Ideja organizatora Biciklijade koja nije takmičarskog karaktera, je da okupi sve koji vole bicikl od pet do 105 godina i da laganom vožnjom od platoa zgrade Uprave grada do Eko parka Ilina voda, pobegnu od svakodnevnih problema i istaknu neophodnost podizanja svesti o bezbednosti biciklista u saobraćaju.

Za učesnike prve Kragujevače bicilkijade, kojih je bilo oko 50, pripremljeni su i pokloni, pa je tako najstariji učesnik koji ima 68 godina Bratislav Stamenković dobio bicikl, a najmlađi koji ima pet godina Dušan Mirković na poklon je dobio trotinet.

U Eko parku Ilina voda organizovano je kuvanje vojničkog pasulja u akciji «Opasulji se» čime građani žele da se postaknu na druženje u prirodi.

Za bezbednost učesnika Biciklijade bila je zadužena PU u Kragujevcu i volonteri udruženja građana «Kragujevačka inicijativa», a generalni pokrovitelj manifestacije je Grad Kragujevac.

izvor/foto: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu