Vozači, oprez: klizavi kolovozi i smanjena vidljivost! - iKragujevac


Vesti

Vozače na putevima u Srbiji očekuju mokri kolovozi i kiša koja dodatno otežava saobraćaj i utiče i na smanjenu vidljivost, saopštio je Auto-moto savez Srbije savetujući vozače da voze sporije, prilagode vožnju uslovima na putu i da ne ulaze u rizična preticanja. 

U najnovijem izveštaju AMSS, navodi se i da je na pojedinim deonicama, gde su započeti radovi, izmenjen režim saobraćaja, dok se na pojedinim deonicama koriste alternativni putni pravci i obilaznice.

Prema podacima Uprave saobraćajne policije juče su na putevima u Srbiji evidentirane 82 saobraćajne nezgode u kojima je 54 osobe povređene, dok su tri osobe stradale. 

Kada je reč o graničcnim prelazima, prema podacima Uprave granične policije, putnička vozila se na graničnim prelazima zadržavaju od 15 do 30 minuta.

Prema informacijama JP Putevi Srbije na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu.

"Putevi Srbije" i Sektor naplate putarine tokom prvomajskih praznika intezivirati su rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima u Srbiji, posebno na autoputevima pod naplatom.

Na auto-putu E 75 zbog radova na sanaciji kolovoza asfaltiranje, na deonici između petlje Vrčin i petlje Tranšped, u periodu od 07.00 do 17.00 sati , je izmenjen režim saobraćaja.

U smeru Beograd-Niš 2. maja radovi se izvode u voznoj traci i zaustavnoj traci, dok će se saobraćaj odvijati u preticajnoj kolovoznoj traci.

Na na deonici između petlje "Vrčin“ i petlje Mali Požerevac u periodu od 07.00 do 17.00 sati je izmena režima saobraćaja u smeru Niš - Beograd.

Radovi će se izvoditi u voznoj i zaustavnoj kolovoznoj traci dok će se saobraćaj odvijati u brzoj (preticajnoj) kolovoznoj traci.

Od 27. aprila do 15. maja periodu od 07.00 do 17.00 sati , od naplatne stanice ,Bubanj Potok do petlje Dobanovci, izvode se radovi na košenju trave u putnom pojasu, u oba smera.

Od 28. aprila zbog radova na postavljanju odbojne ograde, na deonici od petlje Zmaj do naplatne stanice Beograd na Bubanj Potoku, na delovima auto-puta koji obezbeđuju nosače portala i polu-portala, u vremenu od 09.00 do 17.00 sati (svakog dana, ukoliko vremenski uslovi dozvole), biće na snazi izmena režima saobraćaja.

Tokom radova, po određenim fazama, u dužini od 300 metara, za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna kolovozna traka.

Saobraćaj će se odvijati voznom i brzom saobraćajnom trakom.

U periodu od 07.00 do 19.00 sati , nastavljaju se radovi na sanaciji kolovoza na državnom putu A I reda, kod petlje Dobanovci, u smeru Beograd-Šid.

Radovi će se izvoditi u voznoj i zaustavnoj traci i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Završeni su radovi na II fazi rehabilitacije dela državnog puta IA reda na deonici Mali Požarevac - Ralja, u zoni između petlje Mali Požarevac i petlje Umčari pa je od 29. aprila uspostavljen normalan režim obavljanja saobraćaja.

Zbog radova na rehabilitaciji deonice Mali Požarevac - Ralja na autoputu E-75 na snazi je izmena režima saobraćaja.

Od 04. maja zbog radova na rehabilitaciji na delu državnog puta I A reda voznoj traci, za saobraćaj je zatvorena desna strana autoputa Beograd Niš.

Saobraćaj se preusmerava privremenom saobraćajnom signalizacijom u preticajnu (brzu) saobraćajnu traku leve strane na smer Nis-Beograd.

U vreme ovih radova biće zatvoreno isključenje sa autoputa na petlju Kolari, zbog čega se saobraćaj usmerava na petlju Ralja.

Od 20. aprila zbog početka druge faze rehabilitacije dela državnog puta I A reda na deonici mali Požarevac - Ralja doći će do izmene režima saobraćaja u zoni između petlje ,Mali Požarevac i petlje Umčari.

Za saobraćaj će biti zatvorena desna strana auto-puta, smer Beograd- Niš, a saobraćaj će se privremenom saobraćajnom signalizacijom preusmeravati u preticajnu saobraćajnu traku leve strane auto-puta, smer Niš- Beograd.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu