Grad Kragujevac nastavlja saradnju sa institucijama u inkluzivnom obrazovanju - iKragujevac


Vesti

Projekat "Zajedno do uspeha" nastavljen je danas trećim u nizu sastanaka koji je održan u Preventivnom centru Doma zdravlja u Kragujevcu. U cilju unapređenja obrazovne i socijalne inkluzije dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, dece iz osetljivih grupa u Kragujevcu, jačanjem međuinstitucionalne saradnje lokalnih partnera u mreži podrške sastanak je danas održan sa predstavnicima zdravstvenih institucija.

"Najznačajnija komponenta sistema je da pružaoci usluga budu međusobno povezani i budu dostupni. Od sastanka očekujemo povratnu informaciju od roditelja dece, članova udruženja, predstavnika institucija da daju smernice za jačanje institucionalnih kapaciteta u svakom smislu. Lokalana samouprava grada Kragujevca projektu "Zajedno do uspeha" pružila je kroz promotivne aktivnosti u okviru kojih je u maju predviđena prezentacija Kataloga usluga, a za Međunarodni dan porodice planirana je dodela nagrada deci za likovno i literarno stvaralaštvo", najavila je dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja.

"Kroz svakodnevni rad i kroz projektne aktivnosti kada je reč o deci sa dodatnom podrškom i njihovim porodicama, uvideli smo da je samo jedinstvenim delovanjem obrazovnih, socijalnih i zdravstvenih institucija, ukupna podrška adekvatna, blagovremena i ima smisla. I do sada smo imali saradnju sa povezanim institucijmama ali ono što želimo današnjim sastankom je, da ne sarađujemo samo u okviru projektnih aktivnosti, već u vidu jednog nezavisnog kontinuiteta pod okriljem lokalne zajednice", istakla je Anita Erić iz Mreže inkluzivnog obrazovanja.

Projektu "Zajedno do uspeha" danas se priključilo i Savetovalište za mentalno zdravlje koje će roditeljima dece iz osetljivih grupa i invaliditetom pružiti neophodnu socio-psihološku podršku.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu