Kragujevac: Ako ste danas popodne čuli detonacije, ovo je uzrok - iKragujevac


Vesti

Danas posle podne stanovnici Kragujevca mogli su da čuju nekoliko detonacija koje su na momente "uznemirile" relativno mirno kragujevačko popodne. Razloga za brigu nema, jer je u okviru redovnih akcija vršeno uništavanje neeksplodiranih projektila.

U kamenolomu sela Gornje Komarice kod Kragujevca danas je uništeno više komada neeksplodiranih ubojnih sredstava i deset komada raznih municija, izjavio je danas načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu Zoran Kočović.

"Reč je o neeksplodiranim ubijnim sredstvima iz Drugog svetskog rata i perioda pre toga, a koje su građani pronašli na teritoriji gradova Kragujevac, Topola i Batočina", rekao je Kočović Tanjugu.

Prema njegovim rečima, uništena su dva ručna bacača M75, jedan ručni bacač M52, četiri raketna bacača M79, po jedna osvetljavajuća M67 i obeležavajuća minobacačka 82mm. Uništena je i jedna artiljerijska granata sa zrnom 120 mm i jedna kumulativna mina RB M57, zatim i deset komada razne municije, kao i delovi ručnog bacača M79, ukupno četiri komada.

"Uništavanje je spoveo tim za neeksplodirana ubojna sredstva Sektora za vanredne situacije", naveo je Kočović u izjavi Tanjugu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu