Uslovi za postupak stečaja u "Autosaobraćaju" - iKragujevac


Vesti

Formalni uslovi za pokretanje stečaja u Autosaobraćaju stvoreni su odlaskom režijskih radnika, koji su sprovodili socijalni program za 153 zaposlena i kompletiranjem neophodne dokumentacije.

Naleženo ministarstvo je za ovaj proces obezbedilo 67 miliona dinara. Do pronalaska rešenja putnike će prevoziti beogradska "Lasta" i privatno kragujevačko preduzeće za prevoz "Vulović transport".

Agonija u "Autosaobraćaju" traje čitavu deceniju. Bivša lokalna vlast u Kragujevcu je menjala više menadžmenta ovog preduzeća, ali je prekomernim zapošljavanjem i nedomaćinskim odnosom urušila planove o uspešnom poslovanju, uprkos monopolu na gradskim, prigradskim i međugradskim linijama, koje su donosile prihod.

Posle brojnih protesta, bivša gradska vlast odlučuje da se odrekne vlasničkog udela i teret prebaci na državu.

Novi menadžment, predvođen direktorom Srećkom Aleksićem je posle uspešno sprovedenog socijalnog programa i odlaska više od 300 radnika, predložio da zaposleni odustanu od tužbi za nadoknadu zaostalih plata, kako firma ne bi rasprodavala imovinu za namirenje dugova, što radnici nisu prihvatili.

"Rešili smo skoro sva sporna pitanja i uskoro ćemo nadležnima na državnom nivou proslediti kompletan izveštaj, neophodan za dalje rešavanje statusa ovog preduzeća. Ovaj proces bio je neophodan, s obzirom na to da se "Autosaobraćaj" nalazi na spisku 188 firmi u restrukturiranju, čiji će status biti rešen stečajem", rekao je za Novosti direktor Srećko Aleksić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu