Svečani prijem za učenike Druge tehničke škole - iKragujevac


Vesti

Na nedavno održanom 18. Državnom prvenstvu škola područja rada šumarstva i obrade drveta kragujevačka Druga tehnička škola osvojila je zlatnu medalju.

Za ekipne pobednike ovog takmičenja, nastavnike i učenike Druge tehničke škole iz Kragujevca, danas su Boris Kovačević, član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti i Slađana Radosavljević, pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje i investicije u vanprivrednim delatnostima organizovali svečani prijem.

«Ovaj uspeh je samo jedan od pokazatelja da i pored toga što profesori rade u izuzetno teškim uslovima, oni mogu da sakupe snagu i da jako kvalitetno rade sa svojim učenicima, i ovo je uspeh na koji je grad Kragujevac veoma ponosan i nadam se da će i dalje biti ovako lepih povoda za susrete», rekao je Boris Kovačević, član veća za vanprivredne delatnosti.

Takmičenje je održano proteklog vikenda u Kruševcu, gde je učešće uzelo 12 škola iz Srbije.

Po ukupnom broju osvojenih poena Druga tehnička škola iz Kragujevca iza sebe je ostavila višestruke pobednike prethodnih takmičenja iz Beograda, Novog Sada,Užica, Grdelice, tako da je prema rečima jednog od mentora prof. Đorđa Gojića takmičenje koje će biti održano sledeće godine u Vranju još veći izazov ali i obaveza zbog postignutih rezultata ove godine.

izvor/foto: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu