Uskoro do Frankfurta i Istanbula direktno iz Kraljeva ! - iKragujevac


Vesti

Aerodrom “Morava” u Lađevcima bi uskoro mogao da počne sa radom. Ovu odluku, kako nezvanično saznajemo, doneli su načelnici upravnih okruga iz centralne Srbije na nedavno održanom sastanku u Kraljevu koji je inicirao načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović.  

Kako nezvanično saznajemo na sastanku sa načelnicima upravnih okruga iz centralne Srbije, Nebojša Simović, načelnik Raškog upravnog okruga je preneo informacije sa razgovora koje je ranije vodio sa predstavnicima Direktorata za civilno vazduhoplovstvo. Njihova komisija trebalo je da dođe odmah posle uskršnjih praznika i započne procedure neophodne za davanje dozvola kojima će biti omogućeno da u drugoj polovini godine otpočne saobraćaj.

Simović imao susrete sa predstavnicima nemačke kompanije iz Frankfurta koja će, u saradnji sa Aerodromom Nikola Tesla i Vladom Srbije, u formi javno-privatnog partnerstva organizovati, za početak sa deset novih vazduhoplova, saobraćaj na relaciji Frankfurt – Lađevci – Istanbul.

Razgovori su vođeni i sa predstavnicima američke kompanije „Nobl Environmental“. Blizina njihove nove fabrike u Tavniku, u neposrednoj blizini aerodroma “Morava”, je po rečima Simovića uticala da se projekat u Lađevcima ubrza.

Ova kompanija već širi svoje proizvodne kapacitete, jer nema problema sa plasmanom svojih eko-panela, i ima nameru da svoju evropsku centralu iz Švajcarske preseli ovde zapošljavajući potom još 1.000 radnika. 

Gradovi i opštine centralne Srbije posebno su zainteresovani za osposobljavanje aerodroma „Morava“ za kargo letove i spremni su da, zajednički, podrže stvaranje kargo-zone na površini od 300 do 400 hektara u neposrednoj blizini aerodroma. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu