Rukovodstvo Šumadija sajma napušta brod koji tone - iKragujevac


Vesti

Kako portal ikragujevac nezvanično saznaje kontraverzni zamenik direktora Šumadija sajma, Milan Vuković, podneo je ostavku na tu funkciju.  

Gospodina Vukovića kragujevačka javnost pamti kao nekog ko je godinama ( što otvoreno - što prikriveno ) upravljao ovim preduzećem.

Preduzeće Šumadija sajam osnovao je grad Kragujevac u okviru projekta "Podrška razvoju i promocija regionalne privrede kroz razvoj regionalnog sajmišta". Preduzeće je prvobitno bilo zamišljeno kao visokoprofitabilno ali danas nije tako.

Gospodin Vuković „nasledio“ je preduzeće u relativno dobrom stanju a ostavlja ga u ogromnim dugovima, sa viškom zaposlenih kojima poslednjih par meseci nisu isplaćivane zarade a takođe im nisu uplaćivani doprinosi za penziono i zdravstveno osiguranje.

Ovakvo stanje u ovom gradskom preduzeću ne bi trebalo mnogo da začudi javnost ako se ima u vidu da je Vuković na mestu zamenika direktora ovog preduzeća postavljen od strane bivšeg gradonačelnika Kragujevca, Veroljuba Stevanovića, čiji su najbliži saradnici zbog nezakonitih radnji već bili privođeni od strane istražnih organa.

Vuković ostavlja Šumadija sajam sa dugom od 115 miliona dinara, blokiranim računom za iznos od 13 miliona dinara od strane Poreske uprave i dobavljača, neisplaćenim zaradama za proteklih 6 meseci, neuplaćenim doprinosima za zdravstveno osiguranje usled čega radnici nemaju overene zdravstvene knjižice, neuplaćenim doprinosima za penziono osiguranje, sumnjivim i nedovršenim poslovima koje istražuju nadležni organi, aferom oko automatizovane farme koka nosilja koja je „nestala“, higijenski neispravnim keteringom...
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu