Tržišni inspektori savetuju Kragujevčane - iKragujevac


Vesti

Sutra od 12 časova, u Tržnom centru Plaza, Bulevar kraljice Marije 56, tržišni inspektori Sektora tržišne inspekcije i Sektora za zaštitu potrošača Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija predstaviće građanima Kragujevca falsifikovanu robu zaplenjenu u Kragujevcu i okolini.

Tržišni inspektori će kroz informativno-edukativni razgovor pomoći građanima Kragujevca da uoče razliku između falsifikovanih i originalnih proizvoda, informisaće građane o koristima zaštite prava intelektualne svojine i ukazaće na štetne posledice izazvane kupovinom i korišćenjem krivotvorenih proizvoda.

Takođe, građani će imati priliku da se upoznaju sa rizicima i odgovornošću koju povlači proizvodnja, distribucija i prodaja falsifikovanih proizvoda.

Akcija je deo kampanje „Falsifikati koštaju više, kupujem originale!“, koju sprovode Sektor tržišne inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Expertise France – francuska međunarodna tehnička stručna agencija, i Delegacija Evropske unije u Srbiji.

Tržišni inspektori vodiće razgovor sa građanima u periodu od 12 do 18 časova, kada će im pokazati kako izgledaju falsifikovane testere, čizme, patike, alkoholna pića, čokolade i drugo, kao i načine kako da ih prepoznaju. Ova kampanja je deo projekta „Sprovođenje prava intelektualne svojine“ koji finansira Evropska unija sa 2.8 miliona evra iz pretpristupnih fondova.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu