Radnici ''Niskogradnje'' godinama bez uplaćenih doprinosa - iKragujevac


Vesti

Oko 80 radnika Javno-komunalnog preduzeća "Niskogradnja" protestovalo je ispred gradske uprave Kragujevca tražeći rešavanje statusa te firme, koja praktično postoji samo na papiru. 

Reč je o radnicima koji su, zbog propadanja "Niskogradnje", pre dve godine, odlukom tadašnje gradske vlasti, prirvremeno raspoređeni u druga kragujevačka javno-komunalna preduzeća.

Oni su tada sa gradskim komunalnim preduzećima, a na osnovu odluke osnivača - Skupštine grada, potpisali ugovor o radu na godinu dana, a potom obnavljali na tri meseca.

"Komunalna preduzeća sa tim radnicima 1. marta nisu potpisala nove ugovore i oni su vraćeni u 'Niskogradnju' koja postoji samo na papiru", rekao je predsednik Sindikalne organizacije "Niskogradnja" Miodrag Grujičić.

Delegacija radnika tražila je danas da razgovara sa gradonačelnikom Radomirom Nikolić, ali kako on nije tu, primio ih je predsednik Skupštine Milan Urošević. On im je obećao da će Nikolić sa njima razgovarati do kraja sedmice, posle čega su se radnici razišli.

Finansijski problemi "Niskogradnje" počeli su pre tri godine, a početkom 2013, preraspoređeni su u druga gradska preduzeća.

Prema izjavama radnika, preduzeće nema ni osnovna sredstva, koja su, kako tvrde, nezakonito prebačena na JKP "Čistoća".

Radnik Rajko Milošević novinarima je rekao da su su svi zaposleni, sem njih 80 radnika koji su privremeno bili raspoređeni, "našli uhlebljenje" u drugim gradskim komunalnim preduzećima.

Prema njegovim rečima, 80-ak radnika koji su privremeno bili raspoređeni, nemaju uplaćene poreze i doprinose od 2010. godine do 2013, kada su premešteni u druga JKP.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu