U Kragujevcu, krajem meseca, skup o bezbednosti na putevima - iKragujevac


Vesti

Međunarodna konferencija "Bezbednost saobraćaja u lokalnoj zajednici" biće organizovana od 22. do 25. aprila u Kragujevcu.

Pokrovitelj skupa, na kome će se razgovaratoi o povećanju nivoa bezbednosti u saobraćaju je Auto moto savez Srbije a organizatori su saopštili da očekuju više od 400 učesnika iz zemlje i sveta.

Profesor beogradskog Saobraćajnog fakulteta Krsto Lipovac je istakao da je ta konferencija odlična prilika za razmenu iskustava i znanja stručnjaka iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

On je na konferenciji za novinare naveo i da će na desetoj jubilarnoj konferenciji biti reči i o najavljenim izmenama Zakona o saobraćaju kao i o usvajanju Strategije bezbednosti u saobraćaju.

Lipovac je ukazao i da je u oblasti bezbednosti u saobraćaju u poslednjih petnaestak godina mnogo toga učinjeno i da je broj poginulih, na godinjem nivou sa više od 1500 u devedestim godinama prošlog veka u 2014. smanjen na 536.

Prema njegovim rečima, to ni u kome slučju nije dovoljno i neophodno je nastaviti sa nizom aktzivnosti i mera, posebno na nivo lokalnih samouprava .

Predsednik Organizaciong odbora konferencije Miladin Nešić sa beogradske Kriminalističko-policijske akademije je rekao da se očekuje više od 400 učesnika sa prostora bivše Jugoslavije.

Nešić je naveo i da su do sada stigle prijave učesnika iz Portugala, Velike Britanije, Rusije, Nemačke...dodavši da će u okviru skupa biti organizovano i niz pratećih programa.

Na konferenciji se očekuje, kao i na prethodnim skupovima i učesće strarešina saobraćajne policije iz lokalnih samouprava. 

tanjug.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu