Pljačka imovine Autosaobraćaja: Radnici podneli krivičnu prijavu - iKragujevac


Vesti

Povodom saznanja i sumnji da je na protivzakonit način izvršeno otuđenje imovine koje pripada Samostalnom sindikatu AD "Autosaobraćaj", podneta je krivična prijava MUP-u Kragujevac.

U saopštenju za javnost, koje je izdao Samostalni sindikat "Autosaobraćaja", se navodi da iako je firma pred stečajem i dalje se vrše protivzakonite radnje u ovom preduzeću sa ciljem da se preostala imovina nelegalno prisvoji.

Naime, pre nekoliko dana došlo se do saznanja da je nezakonito prodato radničko kamp odmaralište u Buljaricama, koje je u vlasništvu Samostalnog sindikata AD "Autosaobraćaj", a da je novac raspodeljen manjoj grupi radnika, stoji u saopštenju.

Iz sindikata podsećaju da kamp pravljen kao radničko odmaralište, da su radnici odvajali dnevnice za kupovinu placa i svojim ličnim učešćem izgradili kamp koji je tada dat na rukovođenje tadašnjem Samostalnom sindikatu.

Iz tog razloga se smatra da niko nema pravo da otuđi i protivpravno prisvoji novac za sebe od prodatog kampa.

Zbog toga radnici "Autosaobraćaja" su podneli krivičnu prijavu MUP-u Kragujevac, protiv N.N. lica, kako bi se pokrenuo postupak protiv odgovornih.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu