Evroazijska unija danas o uvozu Fiat-a 500L iz Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Savet Evroazijske ekonomske komisije doneće danas odluku o bescarinskom uvozu kragujevačkog fijata 500L u Rusiju, odnosno zemlje članice Evroazijske unije.

To je dobra prilika za Fijat, a reč je o velikom broju automobila za naše prilike. Iako se još ne zna koliki će biti kontingent vozila iz Srbije na bescarinskom režimu, rekao je za RTS v. d. predsednika Udruženja uvoznika automobila Milan Vuksanović.

Vuksanović, kao specijalista za uvoz ruskih vozila, smatra da je to dobra prilika za Fijat i da je reč o velikom broju automobila za naše prilike, bez obzira na to da li će biti 5.000 ili 10.000 vozila.

Rusko tržište je ogromno i ono je sada, trenutno, u padu zbog odnosa između rublje i ostalih valuta i zbog sankcija evropske zajednice. To je dobra prilika da se napravi veliki izvoz, a s druge strane, to obavezuje Fijat da svoju mrežu u vezi sa održavanjem uspostavi u Rusiji, ističe Vuksanović.

"Fijat je dobrodošao na rusko tržište, a druga je stvar što je tamo jaka konkurencija i što će imati zadatak da se dokaže", rekao je on.

Očekuje se da odluka o bescarinskom režimu za Fijat bude uslovljena kontramerom, da se vozila iz Evroazijske unije, a pre svega Rusije, takođe bez carine uvoze u Srbiju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu