Kragujevac: Presuda za svirepo ubistvo hirurga - iKragujevac


Vesti

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu okrivljenom penzioneru iz Kraljeva za svirepo ubistvo hirurga Doma zdravlja.

Presuda Višeg suda u Kraljevu potvrđena je rešenjem Apelacionog suda u Kragujevcu, kojom je penzioneru iz Kraljeva Budimiru Milosavljeviću (77), izrečena "mera bezbednosti obaveznog lečenja u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu“, za svirepo ubistvo hirurga Slobodana Daneta Lukića (66).

Naime, u Ulici vojvode Stepe u Kraljevu, 4. maja prošle godine, osuđeni Milosavljević je sa nekoliko hitaca iz pištolja ubio Lukića, u blizini njegovog stana.

Po učinjenom zločinu, Milosavljević je pokušao i da se ubije pucajući sebi u vrat u čemu su ga sprečili prolaznici koji su se zatekli na mestu događaja.

Zločin se dogodio zbog patološke ideje ubice da je posle operacije žučne kese, koju je obavio doktor Lukić, neadekvatnim lečenjem dobio tumor. Kako je veštačenjem utvrđeno, ne postoji medicinski osnov za ovakvu tvrdnju.

Na glavnom pretresu, po oceni lekaraske komisije Specijalne zatvorske bolnice, potvrđeno je da osuđeni boluje od psihopatološkog poremećaja hipohondrijskog karaktera.

Izvor:Blic

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu