KG: Umalo da ceo grad ostane bez struje zbog kradje bakra! - iKragujevac


Vesti

U poslednjih mesec dana transformatorska stanica "Kragujevac 2" tri puta je bila na meti lopova koji su krali bakarno uzemljenje, čime je pričinjena šteta od oko 800 hiljada dinara, saopštilo je danas javno preduzeće "Elektromreža Srbije".

To preduzeće navodi da je kragujevačka policija protekle noći privela dva lica, uhvaćena tokom pokušaja krađe bakarnih uzemljenja na transformatorskoj stanici "Kragujevac 2".

"Zbog učestalih krađa na toj stanici Kragujevac i centralna Šumadija sa prioritetnim potrošačima mogli su da ostanu bez napajanja električnom energijom", navedeno je u saopštenju JP "Elektromreža Srbije". Dodaju da su objekti i oprema često na meti lopova, koji, kako ocenjuju u tom preduzeću, uglavnom, nisu svesni posledica koje takve vrste krađa donose.

"Prodajom kradenih delova lopovi dolaze do zarade, koja je nesrazremno mala u odnosu na rizik koji prouzrokuju za elektroenergetski sistem Srbije, kao i za svoj život", navode u JP "Elektromreža Srbije" i podsećaju da je to preduzeće jedno od inicijatora promene Krivičnog zakona Srbiji, koji sada predviđa višegodišnje zatvorske kazne za krađe na elektroenergetskim objektima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu