''Kragujevački kućni savet'' - Udruženje Skupština stanara - iKragujevac


Vesti

U Kragujevcu je juče, 08.aprila sa početkom u 18h održan Inicijativni odbor za formiranje udruženja Skupština stanara grada Kragujevca- ''Kragujevački kućni savet''. Ovu inicijatvu su pokrenuli predsednici Skupština stanara u Lepeničkom bulevaru 1 (Zoran Jovanović) i Vojislava Kalanovića 2 (Dragan Šimšić). 

Kako je navedeno, razlozi za pokretanje ove inicijative su međusobna pomoć skupština stanara u njihovim odnosima sa drugim organizacijama, lokalnom samoupravom, državnim organima, sredstvima javnog informisanja i drugim subjektima.

Osnivanjem udruženja, prema njihovim rečima, žele da daju doprinos uspostavljanju komunalnog reda u stambenim zgradama, formiranju i/ili očuvanju stambenih fondova,očuvanju ambijentalnih celina, unapredjenju kulture stanovanja, povećanju vrednosti stanova, produženju veka trajanja zgrada.

Ova organizacija okuplja sve ljude koji žele da daju nesebični lični doprinos na unapredjenju kvaliteta života u zgradi u kojoj žive.

Ciljevi su, kako se navodi: 

1. Poboljšanje uslova stanovanja u stambenim zgradama,
2. Podizanje svesti ljudi o funkcionisanju sistema zajedničkog stanovanja (prava i obaveza),
3. Zajedničko istupanje pred gradskom administracijom, javno-komunalnim preduzećima, državnim organima i sredstvima javnog informisanja u cilju što efikasnijeg ostvarivanja prava,
4. Zaštita od monopolskog uticaja pružaoca usluga održavanja zgrada i podsticanje zdrave konkurencije,
5. Osnaživanje uticaja skupština stanara,
6. Učestvovanje u javnim raspravama na temu izmena i dopuna zakonske i podzakonske regulative koje će unaprediti sistem zajedničkog stanovanja,
7. Pomoć zgradama u formiranju Skupština stanara i druga pravna i administrativna pomoć,

Čelnici ove inicijative su ovom prilikom pozvali sve Skupštine stanara u Kragujevcu da se priključe inicijativi za formiranje udruženja skupština stanara ’’Kragujevački kućni savet’’.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu