Kragujevac: Klizište ugrozilo porodičnu kuću - iKragujevac


Vesti

Gradski Sekretarijat za vanredne situacije doneo je odluku o iseljavanju iz kuće porodice Stojanović iz Gornje Sabante kod Kragujevca. Njihovu porodičnu kuću pomerilo je klizište koje se aktiviralo i potopilo kuću 40 centimetara koja sada nije bezbedna za stanovanje.

Vlasnik kuće Dragiša Stojanović rekao je za Tanjug da do sada nikad nije bilo klizišta na području u blizini njegove kuće. Po njegovim rečima, klizište se pojavilo posle martovskog snega tako što je zemlja prvo ispucala u dvorištu i voćnjaku, a onda je i kuća počela da se pomera i da tone.

Dragiša ima 67 godina, penzioner je, i u kući živi sa suprugom Radmilom penzionerkom, ćerkom, zetom i unukom, od kojih niko nije zaposlen. U ovakvoj situaciji pomoć je potrebna a Dragiša kaže da ne zna šta će dalje jer njegova porodica nema kud.

Od potonuća i pomeranja kuće naprsli su zidovi što je vidljivo kako spolja tako i u unutrašnjosti kuće. "Noću se čuje pucketanje, zovem decu da bežimo, ali nemamo gde", kaže supruga Radmila.

Gradski sekretar za vanredne situacije Kragujevca Dragoš Radovanović rekao je Tanjugu da je na području grada povećan nivo vodostaja i da, za sada, nema izlivanja reka, ali da ima problema sa klizištima, jer je zemlja natopljena.

"Vrlo nas zabrinjavaju klizišta u Gornjoj Sabanti gde je stambeni objekat ugrožen i rešenjem građevinskog inspektora određeno je iseljavanje porodice", rekao je Radovanović i dodao da su ugroženi stambeni objekti i u Liparskoj kosi i da građevinski inspektor prati i tu situaciju.

Takođe je naglašeno da će gradska uprava za imovinu rešavati problem Stojanovića, jer je reč o specifičnoj situaciji, jer to domaćinstvo ima i određeni stočni fond, odnosno štalu u kojoj ima tri krave.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu