Uspešna promocija Kragujevca u Bavarskoj - iKragujevac


Vesti

U Ingolštatu je organizovan MIBA sajam, na kojem je Kragujevac sedmi put za redom predstavio turističke i privredne potencijale.

Prema rečima prvog čoveka ovog srednjebavarskog privrednog sajma, Hajnriha Sandnera, za devet dana MIBA 2015 je imala preko 80 000 posetilaca iz cele Bavarske, što je čini jednom od najposećenijih u 48 godina dugoj istoriji.

U 14 sajamskih hala predstavilo se preko 400 izlagača. U hali 4, pored Kragujevca, tradicionalno su se predstavili i ostali gradovi pobratimi Ingolštata, Kikardli iz Škotske, Moskva iz Rusije, Karara iz Italije, Grac iz Francuske, Murska Sobota iz Slovenije, Opola iz Poljske, Manisa iz Turske, Đer iz Mađarske, i po prvi put Fošan iz Kine, sa kojim je Ingolštat potpisao ugovor o bratimljenju januara, 2014. godine.

Najveću pažnju posetilaca privukla je promocija Kragujevca prvog dana sajma, kada je turistička organizacija, u saradnji sa srpskim klubom u Ingolštatu, imala prezentaciju grada, Šumadije i Srbije, kroz tradicionalnu muziku i igru, kao i bogatu srpsku kuhinju. Pored delegacije Grada Kragujevca, koju su činili Minja Obradović, član Gradskog veća za međunarodnu saradnju i projekte i Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu, štand Kragujevca su posetili i gradonačelnik Ingolštata Dr Kristijan Lezel, bivši gradonačelnik Alfred Leman, Igor Bajić, srpski konzul u Minhenu, ambasadori, gradonačelnici gradova pobratima Ingolštata.

GTO
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu