Privremeno rešen problem deponije u Beloševcu - iKragujevac


Vesti

Deponija fabričkog otpada u kragujevačkom naselju Beloševac, na kojoj je za deset dana dva puta izbio požar, posuta je zemljom čime je taj problem privremeno rešen.

Načelnik uprave za vanredne situacije u Kragujevcu Zoran Kočović u izjavi Tanjugu podsetio je da je požar na toj deponiji, na kojoj se fabrički otpad odlagao blizu dve decenije, prvi put izbio 26. marta, a poslednji put u noći između 2. i 3. aprila.

"Kada je prvi put izbio požar, 26. marta vatrogasci su ga za vrlo kratko vreme stavili pod kontrolu, a zbog specifičnosti materijala koji je goreo do juče smo imali dežurstva", rekao je Kočović.

Drgu pit, dodao je, požar je izbio 3. aprila oko jedan sat ujutru i u toku noći je ugašen.

"Zbog materijala na otpadu, plastike koja gori, kontaktirali smo gradsku upravu koja nam je izašla u susret i obezbedila mehanizaciju, pa smo u saradnji sa vlasnikom parcele fabrikom oružja dovukli nekoliko kamiona zemlje i prekrili deponiji.Time smo sprečili da se širi neprijatan dim i smrad", naveo je Kočović.

Prema njegovim rečima, cilj je da se nađe mogućnost da se deponija ukloni i kako je rekao, postoji obećanje da će vlasnik parcele sa gradskom upravo naći mogućnost da se problem deponije trajno reši.

Zemljište na deponiji u naselju Beloševac pripadalo je nekadašnjem holdingu "Zastava", a nedavno je, deobom, dodeljeno fabrici oružja. Na toj deponiji odlagan je fabrički otpad, kao što su gume, sunđer, tekstil, plastika i drugo.

izvor: Tanjug

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu