ŠUMADIJA: Vlasnik ''Ko to tamo peva'' autobusa popeo motor na drvo! [FOTO] - iKragujevac


Vesti

Na magistralnom putu od Kragujevca ka Čačku, na starom jasenu visokom preko 30 metara prošle nedelje osvanuo je motocikl.
Raritetni motor iz 1958. godine na drvo je postavio Dragan Petković, vlasnik svratišta „Ko to tamo peva“ u blizini Knića. 

Kako kaže, motor je završio na jasenu malo iz zezanja, a malo i zbog reklame i postao atrakcija.

Savremeni marketing na šumadijski način realizovao je Draganov prijatelj Nikola Lalović - Rubi iz sela Leskovac kod Kragujevca koji je u završnici ovog posla isprobao moticikl među krošnjama.

- Izvlačili smo motor na drvo sedam, osam sati i to sajlama. Ja nisam smeo da se popenjem, ali zato je moj prijatelj Rubi bez problema to učinio. Kad je već bio gore, ovekovečili smo to fotografijama. Motor sam dugo sam premeštao po dvorištu i na kraju odlučio da ga stavim na najvišu kotu, jer najčešći gosti su mi bajkeri. Sad se gosti krste i čude, ali navići se se, kaže Dragan Petković!

Petkovićevo svratište se inače pročulo po kultnom autobusu "Krstić i sin" iz još čuvenijeg filma „Ko to tamo peva“.

Autobus je još pre dvadesetak godina kupio i renovirao ga, tako da su i unutrašnjoj i spoljašnji izgled ostali skoro isti. Autobus kojim su se generacije oduševljavale pronašao je zapuštenog i napuštenog na jednom otpadu i svoju tadašnju ušteđevinu potrošio da ga spase od propadanja i zaborava. 

Izvor: Alo/Vesti online

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu