Kragujevac gasi svetla u subotu - iKragujevac


Vesti

Akcija ''Sat za našu planetu'' održaće se sutra u Kragujevcu, simboličnim gašenjem uličnog svetla na jedan sat u večernjim satima.

Ulična svetla će u subotu 28. marta biti ugašena u vremenu od 20.30 do 21.30 sati u pešačkoj zoni u ulici Kralja Petra Prvog i to od ulice 27. marta do Krsta.

- I ove kao i prethodnih godina akciji ''Sat za našu planetu'' pridružiće se i grad Kragujevac, kojom želimo da pošaljemo poruku da svi mi možemo i sa minimalnim naporima da učestvujemo u pokušajima da spasemo našu planetu od klimatskih promena koje iz godine u godinu sve višu utiču na nas, rekao je u izjavi za medije Vladimir Maksimović, član Gradskog veća za zaštitu životne sredine, ravnomerni i održivi razvoj.

''Sat za našu planetu'' je akcija koja je iz simboličnog gašenja svetala u Sidneju 2007. godine prerasla u najveću svetsku inicijativu koja uključuje stotine miliona ljudi u više od 7 000 gradova iz 163 zemlje. Ovoj akciji se 2014. godine u Srbiji priključilo 89 gradova i opština, a ove godine akciju podržava Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine AP Vojvodine, Gradske uprave Beograda i Novog Sada i brojne organizacije civilnog društva i kompanije.

izvor/foto: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu