Direkcija za urbanizam kao regionalno preduzeće - iKragujevac


Vesti

Kragujevačka Direkcija za urbanizam dobila je saglasnost Gradskog veća za osnivanje regionalnog preduzeća, a podršku ovoj ideji dalo je i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Lokalne samouprave koje imaju ograničene kapacitete će transformacijom Direkcije za urbanizam u regionalno preduzeće, dobiti priliku da se međusobno umreže u oblasti urbanizma.

Đorđe Minić, pomoć ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je istakao da je za Kragujevac bitno da iskoristi razvojne potencijale, kao i da će grad na ovaj način da se nametne kao makroregionalni centar. Ujedinjavanjem sredstava kojima raspolaže lokalna samouprava omogućava se da se i na regionalnom nivou utvrde razvojni prioriteti. Takođe, ostaje mogućnost da se sufinansira izrada planskih dokumenata. Sve opštine šumaijskog okruga su iskazale želju za saradnjom.

Na sastanku sa pomoćnikom minista, predstavnici Direkcije za urbanizam i članovi Gradskog veća su pokrenuli i pitanja vezana za nastavak izgradnje severne i južne obilaznice, kao i autoputa.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu