KG: Nakon ubistva provalnika pušten da se brani sa slobode - iKragujevac


Vesti

Vladan Milanović (38) pušten je večeras da se brani sa slobode, nakon sinoćnje drame koja se desila u Donjoj Rači kod Kragujevca, u kojoj je hicem iz pištolja ubio Sašu Cvetkovića (35) koji je naoružan upao u njegovu kuću sa namerom da ga opljačka.

To je potvrdio i Milanovićev advokat, Zvonko Marković iz Kragujevca, koji je rekao da je Tužilac nakon saslušanja odlučio da ga pusti da se brani sa slobode, jer je pucao u nužnoj odbrani i njegov život je bio ugrožen.

Ubistvo se dogodilo sinoć oko 20:30 časova kada je Cvetković upao u porodičnu kuću Milanovića u kojoj su bili Vladan i njegova baka Nadežda (87) . Naoružan i maskiran fantomkom tukao ih je tražeći da mu predaju novac. Pošto ga suma koju su mu doneli nije zadovoljila, tražio je još novca.

Pošto je od Vladana tražio svu ušteđevinu, pustio ga je u drugu sobu. Vladan je, uplašen, umesto novca uzeo pištolj i pucao u Cvetkovića koji je na mestu ostao mrtav.

Meštani Rače su još danas najavili potpisivanje peticije da se Vladan pusti na slobodu i oslobodi krivice.

Zbog lаžnih i tendecioznih nаtpisа u pojedinim medijimа dа je policаjаc ubijen kаdа je pokušаo pljačku u Donjoj Rači, Ministarstvo unutrašnjih poslova republike Srbije je bilo prinuđeno da oštro demantuje ovakve navode i informacije koje su usmerene kа urušаvаnju ugledа srpske policije.

"Ubijeni muškаrаc (34) nikаdа nije rаdio u Ministаrstvu unutrаšnjih poslovа, te stogа molimo medije dа prethodno provere informаcije koje objаvljuju kаko se ne bi ponovilа situаcijа neistinitog informisаnjа jаvnosti, kojom je nаnetа velikа štetа ugledu srpske policije", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu