Promocija Kragujevca u Ingolštatu - iKragujevac


Vesti

Od 21. do 29. marta, Kragujevac će u Bavarskoj, u gradu pobratimu Ingolštatu, predstaviti svoje turističke i privredne potencijale.

Na srednjebavarskom privrednom sajmu, u hali 4, priliku da se predstave imaju i ostali gradovi pobratimi Ingolštata, Kikardli iz Škotske, Moskva iz Rusije, Karara iz Italije, Grac iz Francuske, Murska Sobota iz Slovenije, Opola iz Poljske, turska Manisa, Đer iz Mađarske, i prvi put - Fošan iz Kine.

Promocija gradova pobratima iz celog sveta, koji predstavljaju svoju tradiciju, istoriju i kulturu življenja propagandnim materijalima, tradicionalnim zanatima, suvenirima i gastronomijom, izazvala je veliko interesovanje posetilaca MIBE, sajma koji se u Ingolšatu održava svake druge godine od 1967.Uoči otvaranja sajma, na tradicionalnoj svečanosti, gradonačelnici i predstavnici gradova Karare, Graca, Moskve, Murske Sobote, Opole, Đera, Manise, Fonšana, Kragujevca i Ingolštata imali su prilike da razgovaraju o eventualnim budućim zajedničkim projektima, razmene iskustva, ali i prigodne tradicionalne poklone.

Članovi zvanične delegacije Grada Kragujevca ove godine bili su Minja Obradović, član Gradskog veća za međunarodnu saradnju i projekte i Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu, dok su promociju na štandu Kragujevca organizovali Snežana Milisavljević, direktorka turističke organizacije, Ivan Froku iz Turističkog info centra i Tamara Babić iz službe protokola grada Kragujevca. 

Zahvaljujući izvanrednoj saradnji sa našim klubom i Srbima koji žive u Bavarskoj, u Ingolštatu, i ove godine turistička organizacija organizovala je predstavljanje Kragujevca i Šumadije uz tradicionalnu muziku, igru i pesmu, kao i gastronomiju. Na štandu Kragujevca goste su na tradicionalan srpski način, uz pogaču i so, slatko i vodu i specijalitete iz Šumadije, dočekali predstavnici grada, tj Gradske turističke organizacije i deca iz srpskog kluba “Sveti Sava”, obučena u narodne nošnje.
Tokom svih sajamskih dana posetiocima su, na štandu Kragujevca, dostupni promotivni materijali iz cele Srbije, na nemačkom jeziku, ali i na srpskom i engleskom jeziku. Takođe, na našem štandu, na velikom ekranu su sve vreme emitovani promotivni spotovi o gradu Kragujevcu, našoj ponudi u seoskom turizmu, Dečjem đurđevdanskom karnevalu itd. 

Kragujevc je prvog dana sajma bio domaćin brojnim gostima, među kojima su bili gradonačelnik Ingolštata Dr Kristijan Lezel, bivši gradonačelnik Alfred Leman, Igor Bajić, srpski konzul u Minhenu, ambasadori, gradonačelnici gradova pobratima i drugi.
Prema rečima organizatora, na MIBI, velikom privrednom sajmu u Bavarskoj, svake godine svoje proizvode, robu i usluge izloži i prodaje preko 400 izlagača u nekoliko sajamskih hala, dok ovu manifestaciju poseti blizu 80.000 posetilaca… 

GTO

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu