Kragujevac: Turski investitori zainteresovani za ulaganja - iKragujevac


Vesti

Gradonačelnik Radomir Nikolić organizovao je prijem za ambasadora Republike Turske NJ. E. Mehmeta Kemala Bozaya koji je sa saradnicima boravio u radnoj poseti Kragujevcu.

Srbija i Turska su dve susedne zemlje iako nemaju zajedničku granicu, istakao je Bozay, i napomenuo da mu se turski biznismeni sve češće obraćaju sa željom da ulažu u Srbiju.

Kragujevac kao grad ima izuzetan potencijal, ne samo industrijski već i poljoprivredni i tekstilni. Odazvao sam se na poziv gradonačelnika Nikolića, kako bi na licu mesta video kakve su mogućnosti za saradnju.

Kragujevac kao privredni centar u kome posluje FIAT, svakako teži razvoju i drugih sektora za koje je Turska zainteresovana. Širok je spektar saradnje i ova poseta bi mogla da bude prvi korak u tom smislu. Verujem da nećemo dugo čekati na konkretne rezultate kada uspostavimo kontakte između pravih partnera sa jedne i druge strane – kazao je ambasador Tusrke Bozay.

Predstavićemo im i preduzeća koja su u procesu restrukturiranja, u procesu privatizacije, predstavićemo deo koji je namenjen grinfild investicijama, našu buduću industrijsku zonu, rekao je u izjavi za medije gradonačelnik Radomir Nikolić.

Oni su veoma zainteresovani za ovo područje. Dokaz da dugoročno razmišljaju je i njihovo ulaganje u finanijski sektor odnosno u banku koja će pratiti mala i srednja preduzeća, što potvrđuje naša očekivanja da će u Kragujevac dolaziti stabilni investitori. Drago nam je što su odlučili da prvo poste Kragujevac kao regionalni centar.

Verujem da će ovo biti pravi put za uspostavljanje ozbiljne saradnje od koje će Kragujevac imati mnogo koristi, a naročito ljudi koji su u ovom trenutku nezaposleni. Predstavili smo inustrijski potencijal, tekstilnu i auto industriju, poljoprivredu. Očekujem da sve ono što smo danas prezentovali predstave svojim privrednim komorama. Odluka je na investitorima zaključio je Nikolić i videćemo kako ćemo graditi dalju saradnju.

Današnjem prijemu prisustvovali su i članovi Gradskog veća Minja Obradović za upravljanje projektima, međunarodnu i unutrašnju saradnju, Dalibor Jekić zadužen za privredu i Predrag Džajević član veća za investicije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu