KG: Ovo su kandidati za Đurđevdansku nagradu - iKragujevac


Vesti

Odbor za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja, doneo je odluku o utvrđivanju liste kandidata predloženih za dodelu godišnje nagrade Grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade, za dostignuće koje je postalo dostupno javnosti u prošloj godini.

Na listi se nalazi 17 kandidata:

1.Vojislav Spasić, za učešće u manifestacijama umetničkog karaktera u 2014. godini i osvojenu nagradu „Đurđevdanski venac“ – u oblasti umetnosti, koga je predložilo Udruženje Srba iz Hrvatske „Nikola Tesla“ Kragujevac.

2.Bratislav Milanović, za knjigu „Priče iz stare fascikle“ – u oblasti umetnosti, koga su predložili Narodna biblioteka „Vuk Karadžić“ Kragujevac, Vidosav Stevanović, Aleksandar Laković, Zoran Petrović, Krsto Milošević i Radmilo Stevanović.

3.Nevena Martinović, za monografsku studiju o slikaru Đorđu Ivačkoviću – u oblasti umetnosti, koju je predložio Goran Joksimović.

4.Radoje Srećković, za monografiju „Osam decenija FK „Budućnost“ Resnik 1933.-2013.“ – u oblasti sporta, koga je predložio FK „Budućnost“ Resnik.

5.Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Vukašin Marković“ Kragujevac, za izuzetan doprinos u vaspitno-obrazovnom radu sa decom sa smetnjama u razvoju u 2014. godini – u oblasti obrazovanja, koju su predložili „Centar za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju“ Kragujevac, „Udruženje za pomoć osobama sa autizmom“ Kragujevac, udruženje građana „Roditelj“ Kragujevac, Centar za socijalni rad „Solidarnost“ Kragujevac, O.Š. „21. oktobar“ Kragujevac, O.Š. „Radoje Domanović“ Kragujevac, O.Š. „Moma Stanojlović“ Kragujevac, O.Š. „Sreten Mladenović“ Desimirovac, O.Š „Sveti Sava“ Kragujevac, O.Š.“Mirko Jovanović“ Kragujevac, O.Š. „Treći kragujevački bataljon“ Kragujevac, O.Š. „Stanislav Sremčević“ Kragujevac i O.Š. „Jovan Popović“ Kragujevac.

6.Ljubica Žikić, za doprinos u akcijama humanitarnog karaktera u 2014. godini – u oblasti humanitarnog karaktera, koju su predložili “Crveni krst“ Kragujevac, škola za osnovno i srednje obrazovanje “Vukašin Marković“ Kragujevac i veći broj članica “Kola srpskih sestara“.

7.Zoran Glišović, za knjige „Javni dnevnik 1970.-2009.“ i „Knjiga otisaka“ – u oblasti novinarstva, koga su predložili „Istorijski arhiv Šumadije“ Kragujevac i veći broj fizičkih lica.

8.Mlađan Dimitrijević, za projekat „Prikupljanja i distribucije viškova hrane (obroka)“ – u oblasti humanitarnog karaktera, koga su predložili „Gerontološki centar“ Kragujevac, „Crveni krst“ Kragujevac, Centar za socijalni rad „Solidarnost“ Kragujevac i Nedeljko Mišić.

9.Vesna Hadžić, za dokumentarni serijal i film „Kragujevac u velikom ratu“ – u oblasti novinarstva, koju su predložili SUBNOR GO Kragujevac, Organizacija rezervnih vojnih starešina Grada Kragujevca, Dejan Veljković i Ljiljana Savić.

10.Veljko Smolović, za postignute rezultate koje je ostvario kao trener Karate kluba „Junior“ Kragujevac u 2014. godini – u oblasti sporta, koga je predložio Karate klub „Junior“ Kragujevac.

11.Zoran Bukelić, za realizaciju manifestacije „Za život zapevaj i ti – muzikom protiv droge“ – u oblasti humanitarnog karaktera, koga su predložili Anastasija Pejović, Miljana Mijailović, Novak Tejović i dr.

12.Milan Stošić, za doprinos u akcijama humanitarnog karaktera u 2014. godini – u oblasti humanitarnog karaktera, koga su predložili „Savez slepih Srbije“, “Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije“ i Paraolimpijska Akademija “Junior“ Kragujevac.

13.Zoran Ranitović, za roman „Škola pored reke“ – u oblasti umetnosti, koga su predložili Njegovo preosveštenstvo episkop šumadijski gospodin Jovan, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja – Školska uprava u Kragujevcu, doc. dr Maja Anđelković, Marija Đorđević, Nikola Nenković, Zorica Tomašević, Marija Ilić i Milan Grujović.

14.„Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj“ Kragujevac, za postignute rezultate u vaspitno – obrazovnom i instruktivnom radu u 2014. godini – u oblasti obrazovanja, koji su predložili „Prva tehnička škola“ Kragujevac, udruženje građana „Eko park“ Kragujevac i „Prva kragujevačka gimnazija“ Kragujevac.

15.Zoran Nikolić, za osnivanje Saveta potrošača i ukupan doprinos jačanju zaštite potrošača u Kragujevcu u 2014. godini – u oblasti privrede, koga je predložila „Organizacija potrošača Kragujevca“.

16.Nevenka Đelić, za više priloga emitovanih na RTS – u u 2014. godini – u oblasti novinarstva, koju je predložila prof. dr Tatjana Vulić.

17.ŽRK „Radnički“ Kragujevac, za osvojenu titulu prvaka Srbije i ostale ostvarene rezultate u 2014. godini – u oblasti sporta, koji su predložili Jovana Jančić i Mario Katović.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu