KC Kragujevac ima opremu i lekare ali nema helidrom - iKragujevac


Vesti

Nakon velike tragedije pada vojnog helikoptera koja je zadesila Srbiju pre par dana, u kojoj je život izgubilo sedmoro ljudi, među kojima i beba kojoj se pokušao spasiti život, i postavljanja brojnih pitanja da li je beba mogla biti dovezena u Kragujevac na pružanje pomoći, direktor Kliničkog centra je dao ocenu stanja u kragujevačkoj ustanovi.

U kragujevačkom Kliničkom centru postoje svi uslovi za prijem i negu dece koja su u teškom zdravstvenom stanju. Međutim, Klinički centar u Kragujevcu nema mesto za sletanje helikoptera.

"Pedijatrijska klinika i Urgentni centar su uvek spremni i brinu o deci, a naročito o bebama, s područja od Mladenovca do Kosovske Mitrovice“, izjavio je za Blic direktor KC Kragujevac dr Nebojša Arsenijević.

"Svi žalimo zbog tragične sudbine stradalih ljudi. Da su došli u Kragujevac, ne bi bilo nikakvih smetnji da im se ukaže najbolja pomoć." rekao je Arsenijević i dodao da "Klinički centar u Kragujevcu nema helidrom, a da li je letelica imala gde drugo da sleti, ja ne znam".

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu