Novi "Fiat" ipak iz Kragujevca? - iKragujevac


Vesti

Naslednik Fiatovog Punta koji se pojavio još 2005. godine pod nazivom Grande Punto, ipak će se proizvoditi u Kragujevcu, a ne u Poljskoj, po poslednjim nezvaničnim informacijama iz Italije, piše Autoblog.rs.

Ukoliko ova vest bude tačna, naslednik Fiatovog Punta se neće proizvoditi u fabrici "Tychy" u Poljskoj niti u "Melfiju" u Italiji, nego u FAS-u u Kragujevcu, gde se sada pravi model Fiat 500L.

Ako se ove informacije pokažu kao tačne, fabrika u Kragujevcu bi dobila i famozni drugi model koji proteklih meseci priželjukuju mnogi u Srbiji.

Naslednik Punta bi trebao biti napravljen na platformi našeg Fiata 500L, pri čemu bi dužina tog novog automobila bila manja od četiri metra. Takođe bi Fiat ovaj model automobila tržištu ponudio tokom 2016. godine, a to je i najavljeno u maju prošle godine prilikom predstavljanja njihovih petogodišnjih planova.

Ono što ostaje nepoznato još uvek je ime automobila. Pojedini izvori su ranije pominjali oznake kao što su Fiat 500B, 500 Plus i 500 +, a neki kažu da postoji šansa da se upotrebi naziv Fiat 600.

Što se tiče izgleda novog automobila, navodno neće biti iznenađenja obzirom na očekivanje da će naslednik Punta biti sličan Fiatu 500X, s tim što bi bio u "manjem pakovanju", navodi izvor iz Italije Autoblogu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu