Vaterpolisti Srbije obradovali kragujevačke osnovce - iKragujevac


Vesti

Uoči utakmice 5. kola B grupe Svetske lige u vaterpolu između reprezentacija Srbije i Nemačke koja će se odigrati sutra na zatvorenom bazenu Sportskog centra “Park“ u Kragujevcu, najbolji među vaterpolistima sa selektorom Dejanom Savićem na čelu odvojili su vremena da posete đake Osnovne škole “Stanislav Sremčević“.

Veoma smo zadovoljni što su se reprezentativci odazvali našem pozivu. Prava je prilika da pred sutrašnju, za reprezentaciju veoma važnu utakmicu sa Nemačkom, koja nosi izvesnost pobede ali i ushićenje, podsete mališane na važnost bavljenja sportom. Vreme koje su odvojili za druženje sa učenicima pokazuje, ne samo da su veliki šampioni i profesionalci već i veliki ljudi – istakao je Boris Kovačević, član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti.

Posetu osnovnoj školi organizovao je Grad Kragujevac u saradnji sa Vaterpolo savezom Srbije i jednim od sponzora OMV.

Ovakav susret sa mladima je način da se predstavi važnost bavljenja, ne samo vaterpolom, već bilo kojim drugim sportom koji svako detinjstvo čini ispunjenijim i zdravijim. Zdravo odrastanje, jačanje duha, kolektivizma ali i individualizma je poruka koju mi danas mladima šaljemo, nadam se da ćemo sličnu saradnju uspostaviti i sa drugim školama u Srbiji – rekao je Dejan Savić, selektor srpske vaterpolo reprezentacije.

Govoreći o razvoju vaterpola u Srbiji i očekivanjima pred sutrašnju utakmicu, Savić je naveo da je Kragujevac mlad grad što se tiče vaterpola ali je ostvario izuzetne uspehe, doprineo razvoju vaterpola ali i vaterpolo je doprineo Kragujevcu. Očekivanja su ispunjena i nadamo se da će se tako i nastaviti.

Sutra je izuzetno bitna utakmica da bismo ostvarili jedan od zadatih ciljeva a to su kvalifikacije za svetsku ligu. Svi očekujemo pobedu a kao favoriti ne možemo da bežimo od odgovornosti i sigurni smo da će nas završnica Svetske lige odvesti na Olimpijske igre u Rio de Ženeiro – očekuje selektor vaterpolo reprezentacije.

Zahvaljujući energičnom dočeku i gostoprimstvu, reprezentativci Srbije i selektor Dejan Savić razgovarali su sa učenicima, podsetili se svojih početaka i đacima mlađih razreda poklonili kapice dok su stariji dobili karte za sutrašnju utakmicu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu