Ovo su najveći blamovi neupešnih pljačkaša u Šumadiji! - iKragujevac


Vesti

Lopov iz Aranđelovca, koji je uhapšen pre par dana, nekoliko minuta nakon dela , koji je uz pretnju plastičnim pištoljem opljačkao menjačnicu u ovom gradu, na društvenim mrežama proglašen je sramotom lopovskog “zanata”.

Trapavost mladog lopova ipak nije neviđena na teritoriji koju “pokriva” kragujevačka policijska uprava. Bilo je i gorih, mnogo gorih.

Krajem 2007. godine policajci su videli nešto što se malo kome dešava u karijeri i doživeli da ne znaju da li da budu ekstremno ljuti ili da smeju. U pitanju je razbojništvo u selu Ljubić. Kada su policajci, nakon poziva seljaka, stigli u selo zatekli su tri mladića od 16, 19 i 20 godina, koji nisu znali za sebe drogirani bronzom i umazani po licu. Ličili su na limene ljude, ispričali su tada policajci.

– Maloletni Šumadinac upoznao je dvojicu nešto starijih momaka iz Beograda i Lučana na beogradskoj autobuskoj stanici. Došli su zajedno u Ljubić kod rođaka maloletnika. Nabavili su bronzu, drogirali se, i noć posle primanja penzija počeli da upadaju u kuće starih samih ljudi. Stali bi pred vrata i dozivali u pomoć, a starci su otvarali. Nakon pljački, momci su onako drogirani, ušli u kuću za koju su mislili da je napuštena, da prespavaju. Kuća ipak nije bila napuštena, ispričao je jedan policajac.

– Ujutru je domaćin sišao sa sprata i zatekao momke, pa je pozvao policiju. Kada su policajci upali, drogirani klinci su se dali u beg preko njiva. Šumadijski seljaci bili su u šoku videvši tri momka koji su izgledali kao Limenko, umazani u bronzu i van sebe, kaže sagovornik iz policije.

Ovi lopovi bili bi u kategoriji agresivni i glupi, ali S. M. (28) iz Beograda, koji je krao po Šumadiji pre bi bio lopov zlosrećnik. On je početkom oktobra 2007. godine u selu Belosavci kraj Topole, ukrao “ladu karavan”, koja se nakon kraće vožnje ugasila. S.M. je onda “pozajmio” i “ford sijeru” kojim je, nakon nekoliko pređenih kilometara sleteo u kanal. Pošto se pešice vratio u Belosavce, pokušao je da, ispred seoske prodavnice, startuje parkirani traktor seljaka koji je svratio na pivo. Ni u tome nije uspeo. Samo je seljak znao kako pokrenuti starudiju. Policija je nesretniku ubrzo stavila lisice.

Slučaj koji sledi obuhvata nekoliko kategorija, glup-trapav-nesrećan. Policija je pre nekoliko godina osumnjičila nekoliko zaposlenih u jednoj banci da su angažovali lokalnog konobara da navodno opljačka tu banku! Policija je posumnjala da je grupa radnika u banci, pljačku osmislila da bi prikrili raniju proneveru para. Sve bi možda ostalo nerasvetljeno da konobar nije tokom akcije ispustio plastični pištolj koji se rasklopio.

- Konobar je razbio staklo na banci, provukao ruku u kojoj je držao plastični pištolj i vičući na prisutne tražio novac. Tada mu je plastični pištolj ispao na pod, čak se i rasklopio. Radnica mu je ipak dala belu kovertu. Odmah je bilo sumnjivo zašto bi neko lopovu dao koverat, a vidi da je reč o plastičnom oružju, objasnili su tada u policiji.

U kategoriju “samo glup” dopao je B. N. koji je prijavio da ga je opljačkala grupa razbojnika i odnela mu 450.000 evra i zlato, a zapravo je sve ovo zakopao iza kuće. B.N. je prijavio da su mu u kuću, u ranim jutarnjim satima, upala trojica napadača maskiranih “fantomkama”.

On je jezivi događaj upotpunio podatkom da su mu pretili skalpelima. Prevarantu je pare i zlato ostavio na čuvanje komšija koji je na privremenom radu u inostranstvu i ne 450.000 nego 380.000. Policija je istog dana rešila slučaj, a sav taj novac i zlato iskopala iz dvorišta.

telegraf.rs
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu