Skok cene spanaća na Zelenoj pijaci - iKragujevac


Vesti

Kragujevčane koji su ovoga jutra krenuli u nabavku na neku od zelenih pijaca sačekao je skok cena spanaća i pasulja ali i stabilne cene krompira i kiselog kupusa. 

Cena krompira se drži na vrednosti od 40 dinara po kilogramu, ista je situacija i sa kiselim kupusom koji je ostao na prošlonedeljnoj ceni od 100 dinara za kilogram dok je cena luka niža u odnosu na prethodnu subotu i za jedan kilogram je potrebno izdvojiti 25 dinara. 

Osetno je skočila cena spanaća, koga ste prethodne subote mogli da pazarite po ceni od 80 do100 dinara a ove subote je već potrebno izdvojiti 160 dinara za kilogram!

Pasulj ne možete više naći po ceni od 200 dinara, ove subote formirale su se dve cene za jedan kilogram, tako da ga možete kupiti po ceni od 250 ili 300 dinara.

Krastavac i paradajz beleže u ovom periodu rekordno visoke cene. Kilogram krastavca se prodaje za 300 dinara a paradajz za 250.

Kada je u pitanju južno voće, pomorandže možete pazariti po ceni od 110 dinara za kilogram dok je za istu količinu banana potrebo izdvojiti od 140 do 150 dinara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu