Koliko variraju cene u kragujevačkim marketima - iKragujevac


Vesti

Cene namirnica u Kragujevcu variraju osetno, razlike u cenama su tolike da se često osnovne namirnice istih dobavljača u domaćim prodavnicama razlikuju u ceni i do 50 odsto! 

Ove subote za vas istražujemo po kojim cenama možete kupiti meso i mesne prerađevine.

- U Maxi trgovinama kilogram pilećih grudi možete kupiti za 329,99 dinara dok za kilogram junećeg karea sa koskom u ovom trgovinskom lancu trebate izdvojiti 549,99 dinara, svinjski kare druge klase možete kupiti po rekordno niskoj ceni od 299,99 dinara po jednom kilogramu. U istoj trgovini cena suhomesnatih proizvoda je nešto viša nego u ostalim trgovinskim lancima, šunka u omotu staje 718,99 dinara, pizza šunka je 528,99 dinara a Zlatiborac čajna je 949,99 dinara.

- U Trnavi promet cene mesnih prerađevina su osetno niže. Šunku u omotu možete pazariti za 399 dinara, pizza šunka ovde staje 354 dinara po kilogramu a dimljinu svinjsku pečenicu možete kupiti po ceni od 599 dinara. Pileća posebna kobasica u ovoj trgovini ima rekordno nisku cenu, kilogram se prodaje po ceni od 189 dinara.

- Kada su u pitanju maloprodajni objekti Morava situacija je sledeća: za kilogram čajne kobasice treba izdvojiti 717,90 dinara, dimljenu svinjsku pečenicu ovde možete kupiti po ceni od 657, 50 dinara, alpsku kobasicu po ceni od 427,50 a parisku po 205,20 dinara za kilogram. Roštiljska i srpska kobasica u ovoj trgovini imaju istu cenu, za kilogram je potrebno izdvojiti 252 dinara dok je za kilogram viršli potreno izdvojiti nešto više novca, kilogram staje 284 dinara.

Tolike razlike u cenama istih proizvoda još jednom pokazuju koliko se od radnje do radnje može uštedeti.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu