Ambasador SAD Majkl Kirbi u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Danas je u Kragujevcu organizovan prijem za ambasadora SAD Majkla Kirbija i političkog savetnika Endrju Bartona.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je zajedno sa članom Gradskog veća, Minjom Obradović ugostio ambasadora SAD, Majkla Kirbija. Na sastanku je bilo reči o budućoj saradnji, kao i o tome da je Kragujevac grad koji ima budućnost jer raspolaže potencijalima i prednostima za dovođenje investitora. Ambasador SAD Majkl Kirbi je izrazio zadovoljstvo jer je u razgovoru sa gradonačelnikom Nikolićem govorio ne samo o problemima, već i o svim značajnim stvarima vezanim za ovaj grad. Pored automobilske industrije i industrije oružja, razgovor se vodio i o ekonomskoj budućnosti grada Kragujevca, u trenutku kada je broj nezaposlenih jako veliki i situacija u gradskom buđzetu jako teška.

Ohrabrujući podatak sa sastanka je taj što je u Kragujevcu natalitet u porastu, tako da ovaj grad očekuje budućnost, s obzirom da raspolaže brojnim kvalitetima što se tiče radne snage. Takođe, mladi i obrazovani ljudi ovog grada sa Univerzitetom koji ima jako dugu tradiciju predstavljaju ogroman potencijal.

Nakon sastanka, ambasador je obišao Narodnu biblioteku "Vuk Karađzić", kao i Pravni fakultet Univerziteta u Kragujevcu, gde je studentima tog fakulteta održao predavanje na temu vladavine prava.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu